Veel gestelde vragen - StrongFit

Veel gestelde vragen

 
1Moet ik bij StrongFit krachttraining doen?
Je mag zelf kiezen wat voor sport je doet. StrongFit past zich aan jou aan. Je hebt bij ons de mogelijkheid om trainingsschema's te krijgen voor in de sportschool.
2Hoeveel keer per week moet ik bij StrongFit trainen?
StrongFit past zich aan jou aan. Je bepaalt zelf hoe vaak je traint. Wij zeggen er wel bij dat 3-5 keer per week de beste resultaten zal opleveren.
3Hoe vaak wordt er gewogen/gemeten?
Dit hangt helemaal van jou af. Over het algemeen meten we om de week, maar als je dit vaker/minder vaak wilt doen is dat ook prima. Te vaak meten kan resulteren in een obsessie en vandaar dat we dit per persoon bepalen.
4Wordt het programma wel echt op mij afgestemd?
Bij StrongFit maak je alle keuzes zelf. Wij geven advies, maar forceren niets. We passen ons aan iedere situatie aan. Ieder mens verdient een eigen aanpak.
5Hoe weet ik dat ik mijn coach kan vertrouwen?
Alle StrongFit coaches zijn gecertificeerde professionals. De inhoud van het programma wordt door universitair-opgeleide professionals samengesteld en bijgewerkt.
6Waar zijn de adviezen van StrongFit op gebaseerd?
Alle adviezen van StrongFit zijn op wetenschap en praktijk gebaseerd. Je kunt ons gerust om bronnen vragen. In de StrongFit Academy kan je ook informatieve video's vinden. Hier leggen we bijvoorbeeld uit wat energiebalans, macro's en micro's zijn.
7Vegetarisch, veganistisch of voedingsallergieën?
Het maakt bij StrongFit niet uit wat voor voedingsvoorkeuren je hebt. Wij passen ons aan, aan iedere situatie.
8Wanneer kan ik starten?
Bij StrongFit kan je per direct beginnen. Er zal nooit een perfect moment komen om te beginnen, dus raden wij iedereen aan om direct te starten.
 

Veel voorkomende valkuilen

 
1'Ik wil te veel, te snel'
"Ik wil 10 kilo afvallen in 2 maanden" Dit is een korte termijn visie die naar het jojo-effect leidt. Wij doen het andersom en kijken naar de lange termijn. Wij verschuiven de nadruk van de weegschaal naar genieten om de juiste voeding binnen te krijgen en lekker te sporten. Hierdoor komt het resultaat vanzelf.
2'Ik wil het zelf proberen'
Het is heel goed mogelijk om alleen jouw doel te behalen. Het kost alleen 1) tijd en 2) geld doordat je waarschijnlijk verkeerde keuzes gaat maken. Daarnaast heeft het ook een invloed op je zelfvertrouwen als je keer op keer faalt.
3'Het wordt een obsessie en neemt mijn leven over'
Voor sommige mensen wordt de 'fit' lifestyle een obsessie waarbij ze bijvoorbeeld niet meer naar sociale gelegenheden gaan omdat ze niet uitkomen met hun macro's. Wij zorgen ervoor dat je balans in je leven krijgt zodat je weer kunt genieten.
4'Ik ben een perfectionist en kan geen balans vinden'
Herstel is een essentieel onderdeel van StrongFit. Mensen die gedreven zijn vinden het lastig om gas terug te nemen omdat ze bang zijn dat hun moeite dan voor niks is geweest. Wij laten je inzien dat dit helemaal niet het geval is en hierdoor krijg je meer balans in jouw leven.