Hiken, een verrijking voor het lichaam en geest! - StrongFit

Hiken, een verrijking voor het lichaam en geest!

Hiken, een verrijking voor lichaam en geest!

Jullie hebben in mijn eerste blog gelezen dat één van mijn hobbies hiken is. Dit doe ik het liefst iedere dag. Op het moment dat ik in Hawaii ging wonen en ik mijn eerste hike hier deed wist ik dat ik verslaafd zou raken. Ik wilde dit eiland gaan ontdekken!

Oahu

Oahu, het eiland waar ik woon is gevuld met zoveel adembenemende wandelroutes die mij laten ontsnappen aan de hectiek van de dag. De hikes geven mij ontspanning, rust en dan ben je ook nog sportief bezig waar ik erg van geniet.Omdat ik een nieuwkomer ben in Hawaii moet ik nog gaan ontdekken wat voor hike’s er allemaal zijn. Eerst loop je een beetje in de rondte en later heb ik gebruik gemaakt van de apps Yelp en All Trails.

De routes

Ik heb wat ingelezen over verschillende routes over het hele eiland. Ik ben met korte hikes begonnen en eenmaal gewend aan de warmte wil je meer gaan lopen en langer. Ik heb de hike’s Makapu’u lighthouse trail, diamondhead, lanikai,
pillboxes, kokohead en nog vele meer gedaan.. Mijn meest bijzondere hike op het eiland Oahu tot nu toe is de Olamana (three peaks). Dit is een behoorlijk heftige hike met hoogteverschillen en er moet ook geklauterd worden. Wat ik zo mooi vindt aan hiken in Hawaii is het starten van een trail en dan omgeven worden met al het groen in de natuur. Geweldig wanneer je de stad achter je kan laten. Je voelt je volledig vrij en al je stress verdwijnt. De beloning van deze prachtige wandelingen is een adembenemend uitzicht op turquoise helder blauw water. Wandelen in de natuur is niet alleen leuk of mooi maar het is ook een fantastische training. Je hele lichaam is in beweging en benen en billen worden getraind.

Tips

Voor degene met de fitness app trackers zoals de fitbit kun je je stappen gemakkelijk bijhouden. Dan heb je nog de buureilanden van Hawaii. Ieder zijn eigen karakter met nog meer bijzondere hikes’s. Toevallig afgelopen dagen op Kauai geweest en vele hikes gedaan. Zoals de canyon en de NaPali trail. Genieten. Als je geïnteresseerd bent in wandelen, raad ik aan om een paar wandelschoenen te kopen. Regelmatige atletische schoenen kunnen glad zijn en kunnen niet veel enkelsteun bieden. Ook raad ik aan om een camel back blaas/rugzak te kopen. Dit is zoveel gemakkelijker om gehydrateerd te blijven. Je wilt tijdens de wandeling geen spijt krijgen dat je te weinig water mee hebt genomen. Hopelijk heb ik sommige van jullie geïnspireerd om lekker te gaan wandelen.waar dan ook en wie weet neem ik je ooit mee voor een hike in Hawaii. Happy day

 

About the Author Simone Beumer

Lieve lezers mijn naam is Simone en ben 26 jaar jong, ik ben een bezig bijtje met veel energie. Kort geleden heb ik mijn leven verandert doormiddel van mijn bedrijf opgeven en aan de andere kant van de wereld te gaan wonen. Nog geen werk en dus veel tijd voor mijn passie: Bewegen. (yoga, rennen, fietsen, sporten, hiken, surfen en koken)

Leave a Comment:

1 comment
Shirley says 06/19/2017

Hi Simone,

Via mijn nichtje heb ik over jou en je avonturen gehoord! Ik ben laaiend enthousiast over O’ahu. Heb in Maart de Diamond Head hike gedaan en ben van plan om nog veel meer te wandelen daar. In Mei ben ik met een helicopter over het hele eiland gegaan en heb vanuit de lucht wat meer trails aanschouwt, zo ook de Stairway to Heaven die inmiddels verboden is door het gevaar.

Momenteel ben ik aan het oriënteren om te verhuizen naar Hawaii, maar zonder green card of werkvisum gaat dit niet zomaar. Heb wel drie projecten lopen en wie weet wat hier uitkomt.

Wellicht kom ik je nog eens tegen op O’ahu het lijkt me bijzonder om likeminded spirits tegen te komen op een mooie locatie als O’ahu.

Ik wens je ontzettend veel succes met alles wat op je pad komt en heb megaveel respect voor de stap die jij al gezet hebt!

Groetjes!
Shirley

Reply
Add Your Reply