Fit Naar Fit Blijven deel 2 - StrongFit
StrongFit
Shares

Fit Naar Fit Blijven deel 2

Fit naar fit blijven deel 2

In mijn vorige blog kon je lezen hoe ik in een aantal weken keiharde discipline na vele jaren eindelijk mijn lichamelijke doel bereikte. Om niet alleen fit te voelen maar ook fit eruit te zien. Ik had met hard werken en een eentonig eetpatroon mijn doel bereikt maar kwam na mijn harde werk tot de conclusie dat ik redelijk snel terugveerde naar mijn oude vorm.

Wat en waarom

Vanuit de frustratie besefte ik mij dat het belangrijk is om niet zomaar klakkeloos een voeding en sportprogramma te volgen maar ook te weten wat je doet en waarom. Kennis is macht. En die kennis is hetgeen wat vele voedingscoaches juist achterhouden.

Ze geven aan wat je moet doen maar niet waarom. En zo leer je nooit je eigen voedingscoach te worden. Als je weet welke en hoeveel macro’s (eiwitten, koolhydraten en vetten) je moet eten kan je zelf de keuzes maken hoe je die binnen krijgt. Dat biedt heel veel ruimte voor diversiteit in je voedingsprogramma. Want je eet dan wat je lekker vindt mits het maar in de juiste hoeveelheid blijft. Want hoewel het diversiteit biedt zal het wel wat vragen van je eigen rekenkunde en het bepalen of je alles wel binnenkrijgt.

Een dipje

Omdat het vet frustreerde begon ik begin dit jaar met mijn eigen schema. Slechts gehinderd door enige kennis. Ik at slechts 1600 calorieën per dag. Terwijl nu blijkt dat ik er normaal al zo’n 2600 nodig heb. Met het sporten haalde ik mijn gewichten niet meer. Ik was moe, chagrijnig, last van duizelingen, cravings, en ik werd ziek. Ik besefte mij niet dat ik waarschijnlijk veel te weinig at en mijn spieren aan het afbreken was. Ja, ik viel af, maar het was zeker niet op de manier die ik voor ogen had. En zeker niet met de juiste mindset. Het roer moest om. Maar eerst ging ik weer normaal eten. Hoe ik het roer om gooide en welke tips ik voor jou heb als je ook fit wil worden en blijven? Die vertel ik je volgende keer.

About the Author Narinder Doerga, MSc, CISSN

Voedingscoach bij- en oprichter van StrongFit. "Mijn passie ligt bij mensen te helpen om fysiek en mentaal meer uit zichzelf te halen."

Leave a Comment: